Gratinovaná treska s rajčaty
Suroviny
- 800 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 267.8 mg
- Draslík 1078.6 mg
- Vláknina 3019.8 mg
- Vitamín A 3019.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Krátce zapečeme v troubě.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme do odpaření tekutiny. Přisypeme nasekanou petrželku a bazalku. Směsí potřeme porce tresky.
-
3
Nastrouhaný sýr a rozkvedlané žloutky smícháme se smetanou a nalijeme na rybu. Pokrm zapečeme pod rozpáleným grilem nebo v troubě dozlatova.
-
4
Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.