Obalované rybí filé
Suroviny
- 700 g Treska aljašská
- 180 g Chléb pšeničný (bílý)
- 150 ml Olej olivový
- 20 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Kapary
- 2 kávová lžička Pažitka
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Olivy zelené
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1577 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 873.6 mg
- Vláknina 7011.4 mg
- Vitamín A 7011.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zhruba půl minuty mixujeme do pěny žloutek, hořčici, ocet, pepř, sůl a začneme přilévat nejprve po kapkách olivový olej, a když začne hmota houstnout, přiléváme olej tenkým praménkem dokud ho všechen nezapracujeme. Majonézu dáme do misky, vmícháme nadrobno nakrájené olivy, kapary, okurku, petrželku a pažitku. Pokud je majonéza příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody.
-
2
Na jemnou strouhanku rozmixujeme bílý toastový chléb, smícháme s bylinkami a odložíme. Rybí filé nakrájíme na hranolky (jako rybí prsty) a obalíme je v mouce, vajíčku a nakonec v ochucené strouhance. Rozložíme je na mísu a na půl hodiny uložíme do ledničky.
-
3
Rozehřejeme olej na 190°C a 3-4 minuty dozlatova smažíme rybí hranolky. Zbavíme nadbytečného tuku vrstvou papírových utěrek, rozdělíme na talíře a ozdobené klínkem citronu a petrželkou servírujeme s připravenou tatarskou omáčkou.