rybí placičky
Suroviny
- 100 g Fazole červené
- 450 g Filé z aljašské tresky
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 ks Chilli paprička
- 10 ks Bambusové listy
- 2 ks Česnek
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1315 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 103 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 921.3 mg
- Vláknina 14610.8 mg
- Vitamín A 14610.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 16 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí file nakrájíme na kousky.
-
2
Rybí maso dáme do mixéru, přidáme rybí omáčku, čili papričky, česnek, listy makrutu, koriandr, vejce a hladkou mouku, vše důkladně rozmixujeme a přeneseme do mísy.
-
3
Do rozmixované základní hmoty přidáme nakrájené fazole a dobře zamícháme.
-
4
Z hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky, které pak rozmačkáme na placičky.
-
5
Ve woku rozehřejeme olej a opečeme na něm při středním ohni rybí placičky po obou stranách dozlatova.
-
6
Placičky rozdělíme na talíře a podáváme horké. jako příloha se hodí
-
7
vařené nové brambory.