Rybí polévka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 450 g Filé z aljašské tresky
  • 100 g Bambusové výhonky
  • 15 g Houby Shitake sušené
  • 125 ml Vývar rybí
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 3 polévková lžíce Omáčka Shoyu
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 437.4 mg
  • Vláknina 5960.5 mg
  • Vitamín A 5960.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby činské dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou, necháme

  • 2

    stát asi 5 minut. Potom vodu slijeme a houby nacháme dobře okapat.

  • 3

    Houby nakrájíme na kousky.

  • 4

    Velkém předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej a na středním ohni na něm zhruba 5 minut za stálého míchání opékáme cibuli dozlatova. musí změknou, nesmí se však připálit.

  • 5

    Do woku přidáme lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky, sladkou

  • 6

    čili omáčku, vývar a sojovou omáčku a tekutinu přivedeme k varu.

  • 7

    Do polévky vmícháme koriandr a rybí maso nakrájené na kostky. Polévku vaříme na mírném ohni za občasného zamíchání zhruba 5 minut.

  • 8

    Maso musí důkladně uvařené, nesmí se však rozpadat.

  • 9

    Hotovou polévku rozdělíme do nahřátých misek, případně ozdobíme

  • 10

    snítkami koriandru a hned podáváme.

Komentáře k receptu