Treska po janovsku
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 273.8 mg
- Draslík 306.9 mg
- Vláknina 5356.8 mg
- Vitamín A 5356.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, urovnáme je do zapékací mísy vymazané olejem a krátce zapečeme.
-
2
Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek drobně nasekáme.
-
3
Cibuli s česnekem zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Když se tekutina odpaří, přisypeme jemně nasekanou bazalku a petrželku. Směsí potřeme jednotlivé porce tresky.
-
4
Nastrouhaný sýr a žloutky smícháme se smetanou a nalijeme na rybu. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě dozlatova.