Filé Princes
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 14 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 209.3 mg
- Vláknina 7980 mg
- Vitamín A 7980 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé vaříme na mírném ohni v osolené vodě asi 10 minut.
-
2
Propláchnutou rýži lehce osmahneme na 40g másla, zalijeme ji vodou a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka.
-
3
Chřest oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě.
-
4
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou z chřestu a rozvaříme na hustší omáčku.
-
5
Na mísu upravíme měkkou rýži, na ni položíme porce filé, chřest a vše přelijeme omáčkou.