Aljašská treska po mlynářsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1682 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 87.8 mg
- Draslík 681.8 mg
- Vláknina 3085 mg
- Vitamín A 3085 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku očistíme, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet.
-
2
Porce obalíme nebo poprášíme prosátou moukou a v horkém tuku je po obou stranách zvolna opečeme.
-
3
Opečené ryby vyjmeme, vložíme do zapékací misky, poklademe plátky másla a oloupaného citronu a dopečeme v troubě.
-
4
Při podávání posypeme pokrm omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí.