Platýz v bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 219.4 mg
- Draslík 614.1 mg
- Vláknina 622.2 mg
- Vitamín A 622.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety platýze, kolečka cibule a 1 lžíci másla dáme do pekáče a osolíme. Přelijeme vínem a přivedeme k varu. Přikryjeme alobalem, dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Potom rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme scezený vývar, žloutky, sůl a pepř. Vše chvíli povaříme. Nakonec do omáčky přidáme zbylé máslo a citronovou šťávu.
-
3
Filety upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.