Platýz v bílém víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Platýz - filety
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.3 l Víno bílé
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 219.4 mg
  • Draslík 614.1 mg
  • Vláknina 622.2 mg
  • Vitamín A 622.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety platýze, kolečka cibule a 1 lžíci másla dáme do pekáče a osolíme. Přelijeme vínem a přivedeme k varu. Přikryjeme alobalem, dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Potom rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme scezený vývar, žloutky, sůl a pepř. Vše chvíli povaříme. Nakonec do omáčky přidáme zbylé máslo a citronovou šťávu.

  • 3

    Filety upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu