Makrela na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 65 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 519.4 mg
- Vláknina 5024 mg
- Vitamín A 5024 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrely očistíme, osolíme a opepříme.
-
2
Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj makrely.
-
3
Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Smícháme je s vínem, utřeným česnekem a petrželkou.
-
4
Směsí potřeme ryby a zbytek směsi nalijeme do pekáčku.
-
5
Posypeme je strouhankou.
-
6
Pečeme 15 minut na 200 °C z jedné strany, poté ryby otočíme, posypeme strouhankou a pečeme dalších 10-15 minut.