Studená makrela s bylinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Makrela - filety
  • 150 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Chilli paprička
  • 8 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 936 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 651.2 mg
  • Vláknina 12823.9 mg
  • Vitamín A 12823.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obalíme filety z makrel ve strouhance smíchané se solí a s pepřem. Postupně je smažíme na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem z každé strany asi půl minuty, aby nebyly zcela propečené, ale maso musí být křehké. Pak ryby vyskládáme v jedné vrstvě buď do obdélníkové zapékací mísy, nebo do pekáče.

  • 2

    Smícháme cibuli, ocet, pomerančovou kůru, rozmarýnu, tymián, česnek, sůl, chilli papričky, bobkový list a touto směsí přelijeme ryby. Zhruba 10 minut pak zahříváme na mírném ohni. Smícháme zbylý olivový olej, nadrobno nakrájenou petrželku, touto směsí polijeme ryby a mísu nebo pekáč odstavíme, necháme vychladnout a servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Komentáře k receptu