Rybí nákyp s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 34 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 263.5 mg
- Vláknina 1067.3 mg
- Vitamín A 1067.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu přivedeme k varu vodu, olej a sůl. Vsypeme těstoviny malého tvaru, zamícháme a vaříme podle druhu, až jsou měkké. Slijeme a propláchneme studenou vodou.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo a dozlatova opražíme mouku. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko. Omáčku osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
-
3
Uzenou rybu rozdělíme na drobné kousky, které vložíme do omáčky. Zapékací formu vymažeme máslem, promícháme těstoviny s rybí omáčkou a přendáme do formy.
-
4
Nákyp posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, navrch dáme vločky másla. Zapékáme v předehřáté troubě na 220°C asi 20-22 minut. Nákyp podáváme přímo z formy.