Losos s bramborovými knedlíčky a baby špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 220 g Losos - filety
  • 400 g Baby špenát
  • 100 g Bramborové noky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 plátek Máslo nízkokalorické
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1334 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 65.2 mg
  • Draslík 1423 mg
  • Vláknina 14421.8 mg
  • Vitamín A 14421.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 265.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce omytého a osušeného lososa s kůží osolíme, opepříme, pokapeme limetkovou šťávou a na chvíli je odložíme.

  • 2

    Omytý baby špenát vložíme do vroucí vody, povaříme ho 30 sekund, pak vodu slijeme a špenát necháme odkapat. Potom ho nakrájíme na proužky široké asi 2cm. Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme pokrájený špenát, ochutíme ho solí, pepřem a česnekem. Pod poklicí dusíme 6-8 minut. Špenát odstavíme z plotny, necháme ho zakrytý a uchováme v teple.

  • 3

    V druhém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní bramborové noky - gnocchi a uvaříme je podle návodu. Vaříme je přibližně 3 minuty. Horké uvařené gnocchi smícháme se špenátem a uchováme v teple.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme olej, na něm orestujeme porce lososa. Restujeme nejdříve stranu s kůží dozlatova 2 minuty, potom maso obrátíme a restujeme další 4 minuty. Pánev odstavíme z plotny, porce pokryjeme tenkými plátky másla, necháme je rozpustit, pak teprve porce lososa dáme na vyhřáté talíře. Přidáme k nim gnocchi se špenátem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu