Losos s bramborovými knedlíčky a baby špenátem
Suroviny
- 220 g Losos - filety
- 400 g Baby špenát
- 100 g Bramborové noky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl mořská
- 2 špetka Pepř citronový
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 plátek Máslo nízkokalorické
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Limetková šťáva
- 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1334 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 65.2 mg
- Draslík 1423 mg
- Vláknina 14421.8 mg
- Vitamín A 14421.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 265.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce omytého a osušeného lososa s kůží osolíme, opepříme, pokapeme limetkovou šťávou a na chvíli je odložíme.
-
2
Omytý baby špenát vložíme do vroucí vody, povaříme ho 30 sekund, pak vodu slijeme a špenát necháme odkapat. Potom ho nakrájíme na proužky široké asi 2cm. Očištěnou cibuli se stroužky česneku pokrájíme nadrobno. V rendlíku rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme pokrájený špenát, ochutíme ho solí, pepřem a česnekem. Pod poklicí dusíme 6-8 minut. Špenát odstavíme z plotny, necháme ho zakrytý a uchováme v teple.
-
3
V druhém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní bramborové noky - gnocchi a uvaříme je podle návodu. Vaříme je přibližně 3 minuty. Horké uvařené gnocchi smícháme se špenátem a uchováme v teple.
-
4
V pánvi si rozpálíme olej, na něm orestujeme porce lososa. Restujeme nejdříve stranu s kůží dozlatova 2 minuty, potom maso obrátíme a restujeme další 4 minuty. Pánev odstavíme z plotny, porce pokryjeme tenkými plátky másla, necháme je rozpustit, pak teprve porce lososa dáme na vyhřáté talíře. Přidáme k nim gnocchi se špenátem a hned servírujeme.