Losos na paprikách
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 220 g Losos - filety
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Cibule lahůdková
- 3 špetka Sůl mořská
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.25 polévková lžíce Olej sezamový
- 0.5 polévková lžíce Citrónová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 57.2 mg
- Draslík 788 mg
- Vláknina 9347.4 mg
- Vitamín A 9347.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky a chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky silné asi 2 cm, chilli na nudličky. Omytou cuketu nakrájíme na kolečka. Červenou a lahůdkovou cibuli očistíme a rozkrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme a lístky z ní otrháme. Očištěné stroužky česneku pokrájíme na plátky.
-
2
Dvě porce lososa omyjeme, osušíme, potřeme sezamovým olejem, osolíme je, ochutíme čerstvě pomletým pepřem a odložíme je do misky. Troubu si předehřejeme na 200°C.
-
3
V pekáčku na plotně rozpálíme olivový olej, na něm za stálého promíchávání zprudka orestujeme všechnu zeleninu. Pak plotnu vypneme, na zeleninu položíme plátky lososa, pokapeme je čerstvou citrónovou šťávou a pekáček vložíme do trouby. Lososa se zeleninou pečeme 20 minut, po 10 minutách zeleninu promícháme, plátky lososa obrátíme a šťávou ze zeleniny lososa polijeme.
-
4
Na střed talíře poklademe upečenou zeleninu, na ni položíme porce lososa a hned teplé servírujeme.