Treska s pórkem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 10 g Petržel - nať
  • 4 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 532.3 mg
  • Vláknina 10399.2 mg
  • Vitamín A 10399.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji zprudka opečeme.

  • 2

    Pórky omyjeme, odkrojíme listy a dolní bílou část a střední část nakrájíme na 5mm široké proužky.

  • 3

    Pórek přidáme k opečené rybě. Dále přidáme nahrubo usekaný česnek a vše dusíme na mírném ohni. Mírně podlijeme a zahustíme kouskem másla smíchaným se lžičkou mouky. Krátce povaříme.

  • 4

    Nakonec pokrm posypeme petrželovou natí.

  • 5

    Podáváme s rýží nebo s hranolky.

Komentáře k receptu