Čerstvé sardinky pečené s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 23 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 146 mg
- Vláknina 7089.8 mg
- Vitamín A 7089.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé sardinky vykucháme a zbavíme hlav. Jeden citron nakrájíme na kolečka, z druhého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu a třetí citron k servírování se sardinkami pokrájíme na čtvrtky.
-
2
Do pekáče v jedné vrstvě rozložíme ryby, polejem je olejem a citronovou šťávou, posypeme citronovou kůrou a oreganem, osolíme a opepříme. Ryby vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme zhruba půl hodiny.
-
3
Sardinky servírujeme horké s čtvrtkami citronu.