Čerstvé sardinky pečené s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Citrony
  • 12 ks Sardinka obecná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 146 mg
  • Vláknina 7089.8 mg
  • Vitamín A 7089.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé sardinky vykucháme a zbavíme hlav. Jeden citron nakrájíme na kolečka, z druhého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu a třetí citron k servírování se sardinkami pokrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Do pekáče v jedné vrstvě rozložíme ryby, polejem je olejem a citronovou šťávou, posypeme citronovou kůrou a oreganem, osolíme a opepříme. Ryby vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme zhruba půl hodiny.

  • 3

    Sardinky servírujeme horké s čtvrtkami citronu.

Komentáře k receptu