Rajská omáčka s kapary k lososovi
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 800 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 10 g Pepř černý mletý
- 60 g Petržel - nať
- 5 g Cukr krupice
- 600 g Losos - filety
- 100 g Tymián čerstvý
- 80 g Kapary
- 50 g Protlak rajčatový
- 140 ml Olej olivový
- 100 ml Limetková šťáva
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 52 g
- Sodík 607 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 1408.8 mg
- Vláknina 18753.2 mg
- Vitamín A 18753.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody, odstraníme stopky, oloupeme, vymačkáme a nakrájíme na kostičky.
-
2
V horkém másle lehce osmažíme česnek a cibuli, přidáme rajčata, bobkový list, citronovou kůru, tymián a rajský protlak a svaříme na krémovou omáčku. Ochutíme solí, cukrem, pepřem a kapary.
-
3
Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř v horkém oleji opékáme po obou stranách 4-5 minut dozlatova. Do výpeku dáme citronovou šťávu a petrželku a nalijeme na rybu. Servírujeme s omáčkou.