Okoun na červeném kari s liči
Suroviny
- 500 g Okouník mořský
- 400 g Liči
- 400 ml Mléko kokosové
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Chilli paprička
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr palmový
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 31 g
- Sodík 701 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 944.5 mg
- Vláknina 3944.5 mg
- Vitamín A 3944.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velké asi 3 cm a marinujeme 30 minut v ústřicové a rybí omáčce.
-
2
Hořkou okurku překrojíme napůl, zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Chilli papričku očistíme a pokrájíme na kolečka.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm najemno nasekaný palmový cukr a kari pastu, podlijeme kokosovým mlékem a necháme projít varem. Přidáme hořkou okurku a povaříme ještě 5 minut.
-
4
Přidáme liči, rybí maso a na mírné ohni ještě 2 minuty povaříme. Nakonec posypeme nakrájenými chilli papričkami a podáváme.