Halibut pečený se zeleninou
Suroviny
- 120 g Houby čerstvé
- 600 g Halibut atlantický
- 4 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 4 ks Pórek
- 4 ks Cuketa
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 8 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 1800.8 mg
- Vláknina 26658.8 mg
- Vitamín A 26658.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.3 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 190° C. Z pergamenového papíru vystřihneme 4 čtverce o straně 30 cm a rozložíme je na pracovní desku.
-
2
Pórek, cuketu, mrkev a fenykl nakrájíme na nudličky a rozdělíme na čtverce papíru. Přidáme houby, posypeme polovinou nakrájeného kerblíku a podle chuti osolíme a opepříme. Navrch položíme plátek halibuta a nasypeme zbytek bylinek. Okraje papíru zvedneme. Na maso nalijeme olivový olej a bílé víno a balíčky uzavřeme.
-
3
Balíčky přeneseme na plech na pečení, dáme do trouby a pečeme 15 minut. Balíčky rozdělíme na talíře a ihned podáváme.