Salát ze sušené tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 25 g Kapary
  • 800 g Treska sušená
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 45 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet vinný červený
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 5 ks Ančovičky konzervované
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2783 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 154.3 mg
  • Draslík 2019.2 mg
  • Vláknina 11862.5 mg
  • Vitamín A 11862.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 784.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nabobtnalou tresku zbavíme kůže a kostí, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme celer, cibuli, pórek a mrkev. Vše nahrubo nakrájené, přidáme rybu, zalijeme dostatečným množstvím vody a při střední teplotě vaříme doměkka. Vše vyjmeme a necháme okapat a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Mezitím uvaříme brambory, oloupeme je a pokrájíme na kousky. Nasekáme společně petrželku s česnekem, vykostíme ančovičky, kapary také nasekáme. Všechno dáme do mísy, přilijeme ocet, olej a vymícháme hladkou hmotu.

  • 3

    Přimícháme brambory, scezenou tresku, vše zalijeme připravenou zálivkou, osolíme a před podáváním necháme 2 hodiny uležet.

Komentáře k receptu