Kapr vařený na modro
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 54 g
- Sodík 96924 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 75.2 mg
- Draslík 850.8 mg
- Vláknina 35687.4 mg
- Vitamín A 35687.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 87.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut.
-
2
Kapra naporcujeme. Zacházíme s ním velmi opatrně, abychom z něj nesetřeli sliz. Porce rozložíme na plochou mísu, přelijeme je vřelým octem a necháme vařit.
-
3
Rybu vyjmeme lopatičkou, pokládáme na nahřátou mísu a podáváme ozdobenou dílky citrónu s petrželovým máslem a vařenými bramborami.