Makrela s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 30 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 145.7 mg
- Draslík 336.6 mg
- Vláknina 4195.8 mg
- Vitamín A 4195.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer a jablko oloupeme a najemno nastrouháme. Ihned promícháme se zakysanou smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem.
-
2
Z makrel odstraníme kůži, ryby rozevřeme a šikmo nakrájíme na kousky.
-
3
Připravenou celerovou směs rozdělíme na talíře a obložíme kousky makrely. Ozdobíme rozpůlenými cherry rajčátky a stébly pažitky.
-
4
Ihned podáváme.