Makrela s celerem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Makrela obecná
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 145.7 mg
  • Draslík 336.6 mg
  • Vláknina 4195.8 mg
  • Vitamín A 4195.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer a jablko oloupeme a najemno nastrouháme. Ihned promícháme se zakysanou smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem.

  • 2

    Z makrel odstraníme kůži, ryby rozevřeme a šikmo nakrájíme na kousky.

  • 3

    Připravenou celerovou směs rozdělíme na talíře a obložíme kousky makrely. Ozdobíme rozpůlenými cherry rajčátky a stébly pažitky.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu