Bělice se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 38 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 78.9 mg
- Draslík 550.4 mg
- Vláknina 10020.1 mg
- Vitamín A 10020.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby bělice očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavu, všechny ploutve a vzniklé filety vykostíme. Znovu je omyjeme a osušíme. Očistíme a omyjeme pórek, karotku a zeleninu pokrájíme na plátky.
-
2
Pekáček vytřeme máslem (50 g). Na dno dáme 1/3 ryb, které osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme 1/3 zeleniny. Toto opakujeme ještě 2x.
-
3
V misce si rozmícháme v zakysané smetaně bílé víno a ryby polijeme. Celý povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a strouhankou. Pokapeme rozpuštěným máslem (60 g) a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Bělice pečeme přibližně 40 minut dozlatova. Horké porce ryb se zeleninou rozdělíme na talíře, a servírujeme.