Pečený mořský ďas s pyré z hrášku
Suroviny
- 600 g Mořský ďas
- 250 g Hrášek mražený
- 30 ml Olej olivový
- 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 450 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.75 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 18 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 798.1 mg
- Vláknina 2424.7 mg
- Vitamín A 2424.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu pečlivě očistíme. V misce promícháme prolisovaný česnek, olej, citronovou šťávu, chilli koření, koriandr a kmín. Směsí potřeme rybu, položíme na grilovací mřížku a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 25 minut.
-
2
V mezičase připravíme pyré. Do zeleninového vývaru nasypeme hrášek, prolisovaný česnek a vaříme na mírném plameni. Měkký hrášek slijeme (100 ml vývaru dáme stranou) a spolu se smetanou, 100 ml vývaru, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.
-
3
Rybu podáváme s pyré.