Sleď opékaný s citronem a tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 48 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 48.2 mg
- Vláknina 2959.5 mg
- Vitamín A 2959.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme sledě, osušíme je a zakapeme citronovou šťávou. Do břišních dutin ryb vložíme tymián. Předehřejeme troubu na 150 °C.
-
2
Do mouky přidáme sůl a pepř a ryby v mouce obalíme. V pánvi rozpálíme olej a polovinu sleďů opékáme z každé strany 4 minuty. Potom je vyndáme a vložíme do pekáčku, kde zůstanou horké, dokud neopečeme i druhou část ryb.
-
3
Citron rozkrájíme na osminky a servírujeme s rybou.