Bramborový salát s fazolkami a tuňákem
Suroviny
- 250 g Brambory
- 120 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 300 g Rajčata
- 150 g Salát hlávkový
- 250 g Tuňák v oleji
- 80 g Olivy nakládané
- 100 g Sardelová očka
- 170 g Hořčice francouzská
- 60 ml Olej olivový
- 500 ml Voda pitná
- 700 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 36 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 256.6 mg
- Draslík 679.8 mg
- Vláknina 8258.1 mg
- Vitamín A 8258.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve vodě ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky.
-
2
Salát rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na tenčí měsíčky. Nakládané fazolky scedíme a necháme okapat. Tuňáka, sardelová očka a olivy slijeme. Zálivku připravíme z hořčice, do které pomalu za stálého míchání vléváme olej, a ochutíme solí, pepřem a octem.
-
3
Do mísy se zálivkou přidáme brambory, vejce, rajčata, fazolky, tuňáka, sardelová očka a olivy a lehce promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit.
-
4
Salát servírujeme v míse, kterou jsme vyložili osušenými listy salátu.