Tuňák s kaviárem a limetkovou pěnou
Suroviny
- 200 g Tuňák obecný
- 40 g Kaviár
- 60 g Créme fraiche
- 40 g Šalotka
- 20 g Limetková kůra
- 8 g Zázvor mletý
- 4 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 3 g Chilli koření mleté
- 10 g Petržel kudrnka
- 80 g Olej olivový extra panenský
- 30 g Kerblík
- 50 ml Omáčka sójová
- 40 ml Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 603.2 mg
- Vláknina 2573 mg
- Vitamín A 2573 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přisypeme zázvor, chilli koření, pepř, přilijeme limetkovou šťávu, sojovou omáčku, promícháme, tuňáka nakrájíme na malé plátky a vložíme do misky. Rybu v marinádě obalíme a necháme pár minut uležet. Do oleje vložíme list kerblíku, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Do créme fraiche vmícháme strouhanou limetkovou kůru, 15 ml limetkové šťávy a promícháme.
-
2
Plátky tuňáka upravíme na talířky, doplníme kaviárem, pokapeme kerblíkovým olejem a ozdobíme limetkovým créme fraiche a snítkou petrželky.