Španělský rybí salát z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1901 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 309.8 mg
- Draslík 875.3 mg
- Vláknina 5830 mg
- Vitamín A 5830 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo 8 minut a ihned zchladíme studenou vodou. Oloupeme a nakrájíme na osminky. Uzenou tresku nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Okurku rozkrojíme podélně napůl a každou polovinu nakrájíme na slabé plátky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a vše přidáme do mísy k tresce. Osolíme, zakapeme citronovou šťávou a jemně promícháme. Salát rozdělíme na porce a každou porci ozdobíme osminkami vajec a nasekanou pažitkou.