Balkánská pečená makrela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 ks Petržel - nať
  • 6 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 1036.4 mg
  • Vláknina 12593.2 mg
  • Vitamín A 12593.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na čtverečky nakrájíme brambory.

  • 2

    Vymažeme pekáč, naskládáme brambory a pokapeme je olejem. Posypeme solí a dáme péct.

  • 3

    Když jsou brambory téměř měkké, přidáme očištěné a omyté ryby. Poprášíme je rozdrceným novým kořením a pepřem a dáme na 20 minut ještě do trouby.

Komentáře k receptu