Salát z artyčoků a ančoviček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 24 g
- Sodík 2535 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 1359.2 mg
- Vláknina 30439.8 mg
- Vitamín A 30439.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme artyčoky a odlámeme z nich horní tuhé listy. Pak je pokrájíme na tenčí plátky. Z citronu vymačkáme šťávu a přilijeme do ní vodu. Do vzniklé citronové vody vložíme pokrájené plátky artyčoků, aby nezhnědly.
-
2
Na malé kousky rozkrájíme ančovičky. Artyčoky vyndáme z citronové vody a smícháme s kousky ančoviček.
-
3
Nachystáme zálivku. Do misky vlijeme připravený olivový olej, přidáme k němu vinný ocet, sůl a pepř. Rozmícháme a přelijeme zálivkou směs ančoviček s artyčoky. Vkládáme do hlubokých talířů. Před podáváním zasypeme nadrobno posekanou petrželkou a parmezánem.