Salát z artyčoků a ančoviček

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 50 g Petržel - nať
  • 200 g Ančovičky konzervované
  • 50 ml Olej olivový
  • 250 ml Voda pitná
  • 30 ml Ocet vinný
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Artyčoky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2535 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 1359.2 mg
  • Vláknina 30439.8 mg
  • Vitamín A 30439.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme artyčoky a odlámeme z nich horní tuhé listy. Pak je pokrájíme na tenčí plátky. Z citronu vymačkáme šťávu a přilijeme do ní vodu. Do vzniklé citronové vody vložíme pokrájené plátky artyčoků, aby nezhnědly.

  • 2

    Na malé kousky rozkrájíme ančovičky. Artyčoky vyndáme z citronové vody a smícháme s kousky ančoviček.

  • 3

    Nachystáme zálivku. Do misky vlijeme připravený olivový olej, přidáme k němu vinný ocet, sůl a pepř. Rozmícháme a přelijeme zálivkou směs ančoviček s artyčoky. Vkládáme do hlubokých talířů. Před podáváním zasypeme nadrobno posekanou petrželkou a parmezánem.

Komentáře k receptu