Vlk mořský v soli

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Mořský vlk
  • 1 kg Sůl mořská
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 98547 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 881.1 mg
  • Vláknina 2914 mg
  • Vitamín A 2914 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykucháme mořské vlky, zbavíme je žaber a šupin. Do břicha dáme rozmarýn.

  • 2

    Tuhý sníh vyšleháme z bílků a smícháme ho se solí. Ryby dáme do pekáče, pokryjeme směsí a dáme péct na 20 minut do trouby při teplotě 180°C.

  • 3

    Z ryb sejmeme solnou krustu, zbavíme je kůže a kostí, pokapeme citronem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu