Polévka ze směsi ryb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Platýz - filety
  • 350 g Mořský jazyk
  • 350 g Treska skvrnitá
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 0.25 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 116 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 474.3 mg
  • Draslík 1221.9 mg
  • Vláknina 7580.3 mg
  • Vitamín A 7580.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme a stáhneme ryby. Omyjeme je a nakrájíme na kostky. Očistíme mrkev a celer, oloupeme cibuli. Pórek podélně rozpůlíme a opereme. Polovinu zeleniny nasekáme, druhou nakrájíme na jemné kousky.

  • 2

    Do hrnce s rybím odpadem vložíme nasekanou zeleninu, bobkový list a pepř. Podlijeme bílým vínem a vaříme 10 minut, poté přilijeme 0,75l vody a vaříme 15 minut.

  • 3

    Přes síto přecedíme vývar a nalijeme zpět do hrnce. Vložíme kousky ryb a nakrájenou zeleninu najemno. Necháme odležet 5 minut, poté rozkvedláme žloutky se smetanou a vložíme do polévky. Již nevaříme, ale necháme zhoustnout. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.

  • 4

    Kopr nasekáme a posypeme jím polévku.

Komentáře k receptu