Polévka ze směsi ryb
Suroviny
- 300 g Platýz - filety
- 350 g Mořský jazyk
- 350 g Treska skvrnitá
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 0.25 l Víno bílé
- 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pepř bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 116 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 474.3 mg
- Draslík 1221.9 mg
- Vláknina 7580.3 mg
- Vitamín A 7580.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostíme a stáhneme ryby. Omyjeme je a nakrájíme na kostky. Očistíme mrkev a celer, oloupeme cibuli. Pórek podélně rozpůlíme a opereme. Polovinu zeleniny nasekáme, druhou nakrájíme na jemné kousky.
-
2
Do hrnce s rybím odpadem vložíme nasekanou zeleninu, bobkový list a pepř. Podlijeme bílým vínem a vaříme 10 minut, poté přilijeme 0,75l vody a vaříme 15 minut.
-
3
Přes síto přecedíme vývar a nalijeme zpět do hrnce. Vložíme kousky ryb a nakrájenou zeleninu najemno. Necháme odležet 5 minut, poté rozkvedláme žloutky se smetanou a vložíme do polévky. Již nevaříme, ale necháme zhoustnout. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
-
4
Kopr nasekáme a posypeme jím polévku.