Thajské tuňákové závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 124 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 343.5 mg
- Vláknina 3751.2 mg
- Vitamín A 3751.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme nasekané mátové lístky, sójovou omáčku a tuňáka i se šťávou. Na tác připravíme mrkev a okurku nakrájené na tzv. slámu - tenké dlouhé nudličky.
-
2
Rýžový papír postupně namočíme ve vlažné vodě v nádobě, která má větší průměr, než je papír. Když papír dokonale změkne, vyjmeme ho a opatrně oklepeme. Rozložíme na pracovní plochu, naplníme tuňákovou směsí a nakrájenou zeleninou. Papír přehneme a pevně zarolujeme, aby náplň byla zároveň s otevřenou stranou závitku.