Thajské tuňákové závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 400 g Tuňák v oleji
  • 200 g Okurka salátová
  • 30 g Máta
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 8 plátek Rýžový papír
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 343.5 mg
  • Vláknina 3751.2 mg
  • Vitamín A 3751.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme nasekané mátové lístky, sójovou omáčku a tuňáka i se šťávou. Na tác připravíme mrkev a okurku nakrájené na tzv. slámu - tenké dlouhé nudličky.

  • 2

    Rýžový papír postupně namočíme ve vlažné vodě v nádobě, která má větší průměr, než je papír. Když papír dokonale změkne, vyjmeme ho a opatrně oklepeme. Rozložíme na pracovní plochu, naplníme tuňákovou směsí a nakrájenou zeleninou. Papír přehneme a pevně zarolujeme, aby náplň byla zároveň s otevřenou stranou závitku.

Komentáře k receptu