Terina z mořského jazyka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 312 mg
- Vláknina 448.4 mg
- Vitamín A 448.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychlazené plátky mořského jazyka rozmělníme a prolisujeme sítem.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu se zakysanou smetanou postupně vmícháme do rozmělněného rybího masa. Osolíme a opepříme.
-
3
4 hrnky vymažeme olejem a naplníme připravenou směsí 1cm pod okraj. Vložíme do vodní lázně, povaříme 10 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
-
4
Očištěné a omyté krevety vložíme do ohřátého humrového vývaru. Želatinu necháme nabobtnat ve troše studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v humrovém vývaru. Když vývar začne želírovat, zalijeme jím teriny. Přikryjeme a vychladíme.
-
5
Před podáváním hrnky krátce namočíme do horké vody a obsah vyklopíme.