Marinovaný tuňák na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr krupice
  • 600 g Tuňák obecný
  • 4 g Wasabi pasta
  • 80 g Majonéza
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Víno rýžové čínské
  • 30 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 387.5 mg
  • Vláknina 356 mg
  • Vitamín A 356 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi smícháme sójovou omáčku, saké a cukr, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Do této ještě teplé marinády vložíme filety z tuňáka a necháme chvíli uležet. Zatím vymícháme z majonézy a pasty wasabi omáčku. Tuňáka vyjmeme, pokapeme olejem a grilujeme z obou stran dozlatova. Marinádu na pánvi mírně povaříme, aby ztratila na objemu a zhoustla. Tuňáka podáváme přelitého teplou marinádou s omáčkou wasabi.

Komentáře k receptu