Marinovaný tuňák na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 387.5 mg
- Vláknina 356 mg
- Vitamín A 356 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi smícháme sójovou omáčku, saké a cukr, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Do této ještě teplé marinády vložíme filety z tuňáka a necháme chvíli uležet. Zatím vymícháme z majonézy a pasty wasabi omáčku. Tuňáka vyjmeme, pokapeme olejem a grilujeme z obou stran dozlatova. Marinádu na pánvi mírně povaříme, aby ztratila na objemu a zhoustla. Tuňáka podáváme přelitého teplou marinádou s omáčkou wasabi.