Ragú z ryby se zeleninou
Suroviny
- 800 g Okouník mořský
- 400 ml Kokosové mléko
- 1 ks Paprika žlutá
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Kafirové listy
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Cukr palmový
- 2 polévková lžíce Kari pasta červená
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 84.1 mg
- Draslík 653.5 mg
- Vláknina 1264 mg
- Vitamín A 1264 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z okouníka mořského omyjeme pod proudem studené vody, odložíme a necháme rybu okapat. Nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5 centimetru.
-
2
Omyjeme papriku, rozkrojíme na polovinu, zbavíme ji semínek, odstraníme bílé žebroví a nakrájíme ji na proužky široké asi 5 milimetrů. Očistíme jarní cibulky a společně s částí zelené natě nakrájíme na kolečka. Nůžkami nastříháme limetkové lístky na proužky.
-
3
Připravíme wok, zahřejeme olej a vložíme na něj kari pastu. Pastu přelijeme kokosovým mlékem a přilijeme ještě rybí omáčku. Přidáme ještě pokrájenou papriku a jarní cibulky. Počkáme, až směs začne vřít a vložíme nakrájené rybí kostky. Ztlumíme plamen.
-
4
Čtyři minuty povaříme a nakonec posypeme nasekanými limetkovými lístky.