Makrela dušená na jogurtu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 112.9 mg
- Draslík 248.9 mg
- Vláknina 2653 mg
- Vitamín A 2653 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu cibuli rozemeleme, smícháme se zázvorem, chilli kořením, kmínem a horkým kořením. Směsí důkladně potřeme očištěné ryby. Vložíme je do rozšlehaného jogurtu, smíchaného s nasekanými feferonkami a necháme cca 60 minut odpočinout.
-
2
Druhou cibuli rozkrájíme a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. Přidáme ryby i s jogurtem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme do změknutí.