Tuňák s cuketovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Tuňák obecný
  • 2.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 635.4 mg
  • Vláknina 1396.5 mg
  • Vitamín A 1396.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Tuňáka omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 porcí, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a zakápneme limetkovou šťávou.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme 8 lžic oleje a 4 lžíce másla a kousky tuňáka zprudka opečeme z obou stran.

  • 3

    Připravíme si pekáček a opečeného tuňáka na něj rozložíme. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut.

  • 4

    Cuketu omyjeme, očistíme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a proužky cukety na něm zvolna dusíme asi 5 minut.

  • 5

    V menší misce smícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem a najemno nasekaným koprem.

  • 6

    Dušenou cuketu servírujeme na talíře, zakápneme zbylým olejem a navrch pokládáme kousky pečeného tuňáka. Zdobíme zakysanou smetanou s koprem.

Komentáře k receptu