Zapečený pangasius s houbami
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 200 g Houby čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 800 g Pangasius - filety
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 30 ml Citronová šťáva
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 dl Mléko polotučné
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1160 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 319.2 mg
- Draslík 320.2 mg
- Vláknina 4657.5 mg
- Vitamín A 4657.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z pangasiuse nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Mezitím připravíme omáčku - z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přilijeme mléko, dohladka vymícháme a povaříme do zhoustnutí. Do již odstavené omáčky vmícháme víno, smetanu a žloutky, nakrájené houby, sůl a pepř. Porce ryby orestujeme na lžíci másla a přendáme do vymazaného pekáčku. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhankou a dáme zapéct na 20 minut do středně vyhřáté trouby.