Platýz na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 99.6 mg
- Draslík 814.7 mg
- Vláknina 3207.5 mg
- Vitamín A 3207.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku osolíme a opepříme. Porce ryby v ní obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
-
2
V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme porce ryby a z každé strany je dobře smažíme. Je důležité, aby se dobře propekly. Po opečení je uchováme v teple.
-
3
Pánev vytřeme papírovými ubrousky. Zbytek másla zprudka zahříváme, až začne zlátnout. Přidáme petrželovou nať, citronovou šťávu
-
4
a směsí přelijeme ryby. Servírujeme, zdobíme stočenými kolečky citronu a petrželovou natí.