Žralok s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 89.3 mg
- Draslík 525.7 mg
- Vláknina 6476 mg
- Vitamín A 6476 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme olivový olej, šťávu z citronu a pomeranče, česnek. Dochutíme pepřem a solí. Plátky žraloka v marinádě několikrát obrátíme, aby se dobře pokryly, a necháme je 1 hodinu marinovat v chladničce .
-
2
Smícháme nakrájené pomeranče, olivový olej, bazalku, podle chuti sůl a pepř a vytvoříme pomerančovou oblohu.
-
3
Žraloka vyjmeme z marinády (tu nevyléváme) a rybu 5 minut z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát ji během grilování potřeme marinádou. Servírujeme obloženou ochucenými pomeranči.