Žralok s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Žraločí steak
  • 3 g Pepř bílý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Pomeranče
  • 2 ks Pomeranče
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 525.7 mg
  • Vláknina 6476 mg
  • Vitamín A 6476 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme olivový olej, šťávu z citronu a pomeranče, česnek. Dochutíme pepřem a solí. Plátky žraloka v marinádě několikrát obrátíme, aby se dobře pokryly, a necháme je 1 hodinu marinovat v chladničce .

  • 2

    Smícháme nakrájené pomeranče, olivový olej, bazalku, podle chuti sůl a pepř a vytvoříme pomerančovou oblohu.

  • 3

    Žraloka vyjmeme z marinády (tu nevyléváme) a rybu 5 minut z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, jednou či dvakrát ji během grilování potřeme marinádou. Servírujeme obloženou ochucenými pomeranči.

Komentáře k receptu