Polenta s uzenou treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1936 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 311.7 mg
- Draslík 722.2 mg
- Vláknina 11157.5 mg
- Vitamín A 11157.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V 1,5 l vodu vaříme 350 g polenty za častého míchání 35 minut. Vmícháme nasekaný špenát, máslo a polovinu pecorina. Osolíme a opepříme. Polentu rozdělíme do čtyř menších zapékacích misek a urovnáme ji po dně i po stranách.
-
2
V pánvi přivedeme mléko k varu, přidáme plátky tresky bez kůže a kostí a vaříme 10 minut. Jednou obrátíme. Poté plátky vyndáme.
-
3
Pánev odstavíme, do mléka nalijeme rozšlehaná vejce a chvíli povaříme.
-
4
Rybí maso rozebereme na kousky a dáme do středu zapékacích misek. Maso přelijeme směsí mléka a vajec. Posypeme sýrem a zapékáme 30 minut v předehřáté troubě.
-
5
Podáváme horké.