Nasolená smažená treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Treska aljašská
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Cibule červená
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 499.4 mg
  • Vláknina 3775 mg
  • Vitamín A 3775 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku nasypeme do velké mísy, ve středu uděláme důlek a vlijeme do něj vejce. Přiléváme pomalu mléko a vymícháme hladké těsto, které necháme 10 minut stát.

  • 2

    Nasolenou tresku důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Odstraníme z ní veškerou kůži a kosti a rozmačkáme maso vidličkou.

  • 3

    Rozmačkané rybí maso dáme do mísy s nasekanou cibulí, chilli papričkou a fenyklem. Přidáme směs do těsta a promícháme.

  • 4

    Rozehřejeme ve velké pánvi olej a lžící tvoříme z těsta středně velké placičky. Smažíme po obou stranách. Podáváme horké.

Komentáře k receptu