Nasolená smažená treska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 4 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 84.5 mg
- Draslík 499.4 mg
- Vláknina 3775 mg
- Vitamín A 3775 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku nasypeme do velké mísy, ve středu uděláme důlek a vlijeme do něj vejce. Přiléváme pomalu mléko a vymícháme hladké těsto, které necháme 10 minut stát.
-
2
Nasolenou tresku důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Odstraníme z ní veškerou kůži a kosti a rozmačkáme maso vidličkou.
-
3
Rozmačkané rybí maso dáme do mísy s nasekanou cibulí, chilli papričkou a fenyklem. Přidáme směs do těsta a promícháme.
-
4
Rozehřejeme ve velké pánvi olej a lžící tvoříme z těsta středně velké placičky. Smažíme po obou stranách. Podáváme horké.