Salát s kukuřicí a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Tuňák v oleji
  • 175 g Těstoviny Conchiglie
  • 75 g Pečené papriky nakládané
  • 175 g Kukuřice sladká v nálevu
  • 10 ml Med včelí
  • 15 ml Balsamico ocet
  • 5 ml Hořčice Dijonská
  • 5 ml Ocet vinný červený
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 7.9 mg
  • Draslík 134 mg
  • Vláknina 2513.8 mg
  • Vitamín A 2513.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Zhotovíme zálivku. Smícháme olej s oběma druhy octa. Přidáme hořčici a med. Dochutíme solí a pepřem a znovu promícháme.

  • 3

    Zálivku smícháme s těstovinami a rozdrceným tuňákem. Poté přimícháme kukuřici, nakládané pečené papriky nakrájené na drobné kousky a znovu promícháme. Přimícháme polovinu množství pokrájené bazalky, ochutnáme, popřípadě znovu dochutíme. Salát servírujeme vychlazený, navrch nasypeme zbývající bazalku.

Komentáře k receptu