Kukuřičné koláčky se sardelkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 75 g Mouka kukuřičná
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 ks Rajčata
  • 5 ks Sardelové řezy
  • 10 ks Olivy černé
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 7246 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 574.1 mg
  • Vláknina 30953.3 mg
  • Vitamín A 30953.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vytvoříme smícháním obou druhů mouky a 1 lžíce oleje, osolíme a přidáme malé množství vody. Těsto se nesmí lepit na pracovní plochu a lze z něj vytvořit kuličku, která nebude praskat. Z těsta vytvarujeme 8 až 10 kuliček, zploštíme je a opečeme na pánvi na dvou lžících olivového oleje.

  • 2

    Spaříme a oloupeme rajče, zbavíme jej přebytečné šťávy a semínek a nakrájíme ho na malé kousky, které smícháme se zbývajícím olivovým olejem, bazalkou, solí a pepřem.

  • 3

    Sardelové filety přepůlíme a každou půlku položíme na upečený koláček, přidáme rajčatovou směs a plátky oliv. Takto připravené koláčky ozdobíme posekanou čerstvou pažitkou.

Komentáře k receptu