Špagety po řecku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 750 g Rajčata
  • 120 g Cibulka jarní
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 10 g Citronová kůra
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 50 g Olivy černé
  • 10 g Bazalka
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1342 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 748.1 mg
  • Vláknina 13298 mg
  • Vitamín A 13298 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Spaříme rajčata, dáme do studené vody, oloupeme a vodorovně rozpůlíme. Semena a šťávu z rajčat vymačkáme a přecedíme. Semena nepoužijeme. Dužninu nakrájíme nahrubo a odložíme.

  • 3

    Smícháme olivový olej, drcený česnek, na kolečka nakrájené jarní cibulky, ančovičky, citronovou kůru, tymián a olivy, rajčata a rajčatovou šťávu. Osolíme, opepříme, nalijeme na těstoviny a promícháme. Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu