Špagety po řecku
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
- 750 g Rajčata
- 120 g Cibulka jarní
- 60 g Ančovičky konzervované
- 10 g Citronová kůra
- 10 g Tymián čerstvý
- 50 g Olivy černé
- 10 g Bazalka
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Sůl
- 125 ml Olej olivový extra panenský
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1342 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 748.1 mg
- Vláknina 13298 mg
- Vitamín A 13298 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
-
2
Spaříme rajčata, dáme do studené vody, oloupeme a vodorovně rozpůlíme. Semena a šťávu z rajčat vymačkáme a přecedíme. Semena nepoužijeme. Dužninu nakrájíme nahrubo a odložíme.
-
3
Smícháme olivový olej, drcený česnek, na kolečka nakrájené jarní cibulky, ančovičky, citronovou kůru, tymián a olivy, rajčata a rajčatovou šťávu. Osolíme, opepříme, nalijeme na těstoviny a promícháme. Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvou bazalkou.