Vařený losos s dušeným špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos obecný
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 350 ml Víno bílé
  • 350 ml Voda pitná
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř bílý
  • 4 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 1019.2 mg
  • Vláknina 23319.6 mg
  • Vitamín A 23319.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa vykostíme a očistíme. Špenátové listy opláchneme a necháme okapat

  • 2

    V kastrole pět minut vaříme vodu s kořením a dvěma špetkami soli, na závěr vlijeme víno, přidáme vykostěného lososa a vaříme na mírném plameni, až ryba změkne. Poté ji vyjmeme a držíme na teple.

  • 3

    V mezičase si připravíme špenát. Listy vložíme do pánve, osolíme dvěma špetkami soli, vložíme máslo a mícháme na malém plameni asi pět minut. Na závěr zakapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Porce lososa rozdělíme na talíře, obložíme špenátem a podáváme.

Komentáře k receptu