Těstoviny s rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 175 g Těstoviny konzumní
  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 600 g Parmice
  • 150 g Modrohlav filety
  • 75 ml Olej olivový
  • 650 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 110.3 mg
  • Draslík 721.1 mg
  • Vláknina 1930.6 mg
  • Vitamín A 1930.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci zahřejeme 30 ml olivového oleje. Vložíme nakrájený česnek, chilli papričku zbavenou zrníček a najemno pokrájenou. Nakonec přidáme polovinu nakrájené petržele. Smažíme při mírné teplotě 5 minut, občas zamícháme.

  • 2

    Všechny ryby zbavíme hlavy a ocasu a nakrájíme na větší sousta, včetně kůže a kostí. Přidáme do hrnce. Rybí maso pokapeme dalšími 30 ml olivového oleje a smažíme 5 minut.

  • 3

    Vmícháme nakládaná nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do hrnce. Uvedeme k bodu varu. Osolíme a opepříme, poté snížíme plamen a vaříme 10 minut, občas zamícháme.

  • 4

    Do hrnce vložíme těstoviny, vaříme při mírné teplotě 5 minut a poté přidáme 250 ml vody a zbývající olej. Zvolna povaříme dalších 15 minut, až jsou těstoviny al dente.

  • 5

    Je-li omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody, ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dopepříme. Podáváme na talířích posypané zbývající petrželí.

Komentáře k receptu