Špagety s tuňákem, ančovičkami, olivami a mozzarellou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 20 g
- Sodík 658 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 19.6 mg
- Draslík 468.5 mg
- Vláknina 3669.8 mg
- Vitamín A 3669.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle návodu na obalu připravíme těstoviny. Mezitím v hluboké pánvi zahřejeme olej. Vložíme zralá rozkrájená rajčata a cukr, dle chuti opepříme. Promícháme a smažíme 7 minut, až rajčata změknou a začínají pouštět šťávu. Ančovičky nakrájíme na menší kousky a postupně přidáváme k rajčatům.
-
2
Vlijeme víno, tuňáka a olivy bez pecky, podélně rozříznuté. Opatrně zamícháme, aby se všechny přísady spojily s omáčkou. Přidáme mozzarellu a bez dalšího míchání 5 minut ohříváme. Dle potřeby dosolíme. Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme.