Pečený chňapal s fenyklovou nádivkou
Suroviny
- 250 g Strouhanka
- 300 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Chňapal červený
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bezinky
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 9 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 360.4 mg
- Vláknina 6498.5 mg
- Vitamín A 6498.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si fenyklovou nádivku. Tence pokrájený fenykl (bez natě) vložíme do misky, přidáme citronovou šťávu, bezinky, bobkový list a posekaný tymián.
-
2
V jiné misce přelijeme strouhanku mlékem, necháme pět minut vsáknout. Vymačkáme přebytečné mléko, strouhanku vmícháme do fenyklové směsi. Směs řádně promícháme.
-
3
Vykuchanou rybu oškrábeme, vykostíme, opláchneme, řádně osušíme. Poté břišní dutinu vyplníme fenyklovou směsí a rybu omotáme provázkem na vaření.
-
4
Větší pekáč vymažeme lžící olivového oleje, dno vyložíme nakrájenou cibulí a na ni položíme rybu. Rybu zalijeme vínem, zakapeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme za občasného polévání půl hodiny. Pokud by ryba začala rychle hnědnout, přikryjeme ji namočeným pečícím papírem.
-
5
Hotovou rybu přeložíme na mísu, odstraníme provázek, rybu ozdobíme natí z fenyklu a podáváme.