Pečený chňapal s fenyklovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Strouhanka
  • 300 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Chňapal červený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bezinky
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 360.4 mg
  • Vláknina 6498.5 mg
  • Vitamín A 6498.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si fenyklovou nádivku. Tence pokrájený fenykl (bez natě) vložíme do misky, přidáme citronovou šťávu, bezinky, bobkový list a posekaný tymián.

  • 2

    V jiné misce přelijeme strouhanku mlékem, necháme pět minut vsáknout. Vymačkáme přebytečné mléko, strouhanku vmícháme do fenyklové směsi. Směs řádně promícháme.

  • 3

    Vykuchanou rybu oškrábeme, vykostíme, opláchneme, řádně osušíme. Poté břišní dutinu vyplníme fenyklovou směsí a rybu omotáme provázkem na vaření.

  • 4

    Větší pekáč vymažeme lžící olivového oleje, dno vyložíme nakrájenou cibulí a na ni položíme rybu. Rybu zalijeme vínem, zakapeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme za občasného polévání půl hodiny. Pokud by ryba začala rychle hnědnout, přikryjeme ji namočeným pečícím papírem.

  • 5

    Hotovou rybu přeložíme na mísu, odstraníme provázek, rybu ozdobíme natí z fenyklu a podáváme.

Komentáře k receptu