Pražené grundle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 62 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 57.4 mg
- Vláknina 2732.5 mg
- Vitamín A 2732.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby omyjeme a důkladně osušíme papírovou utěrkou. Hlavy a ploutve ponecháme.
-
2
Pečlivě ryby obalíme v mouce, aby byly lehce pokryté. Vložíme je do síta a přebytečnou mouku setřepeme.
-
3
Olivový olej rozehřejeme na 180 °C. Olej je správně rozehřátý, když do něj ponořená špejle prudce zašumí.
-
4
Obalené ryby postupně dozlatova smažíme v dostatečném množství oleje, v němž musejí plavat. Aby získaly pěknou křupavou kůrku, po 2 minutách je vyjmeme a necháme okapat. Potom je vrátíme a smažíme další 1 minutu. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme znovu okapat.
-
5
Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Petrželku osmažíme v rozehřátém oleji, necháme okapat a podáváme s rybami.